Nieuw in de bib

Op zaterdag 19 februari 2022 schakelde Bib Aarschot over naar het eengemaakt bibliotheeksysteem (EBS). Hoewel de grootste updates achter de schermen plaatsvonden, zijn er ook enkele zaken voor de bib-gebruikers veranderd.

We zetten de belangrijkste vernieuwingen voor jou even op een rijtje.

Gratis uitlenen

Voorheen betaalde je een klein bedrag bij het uitlenen van films, series, cd's en taalcursussen, maar vanaf nu is al het bibliotheekmateriaal gratis uitleenbaar! Daarnaast leen je nu je materialen uit voor vier weken i.p.v. drie weken.                                             

 

Ongeldige kaart?

Met de overschakeling naar het nieuwe systeem werken sommige rode bibkaarten niet meer. Wil je lidkaart niet scannen bij het ontlenen van materialen, kom dan even langs de infobalie. Indien je eID nog niet gekoppeld is aan je bibkaart, doen we dit en kan je voortaan hiermee uitlenen. Liever een nieuw kaartje? Geen probleem!

 

Nieuwe website

De belangrijkste vernieuwing van de website is dat je nu in de bib of van thuis uit snel en gemakkelijk via je eigen smartphone, computer of tablet door de catalogus en website bladert. Verlengen of reserveren is nog nooit zo eenvoudig geweest!                                              

 

Alles op één plek: Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek brengt alle diensten waarvoor je een lidkaart nodig hebt samen op één profiel. Met een profiel kan je online materialen reserveren en verlengen, berichten van de bib ontvangen en zoveel meer!

 

Catalogus

In één oogopslag zie je nu of het boek al dan niet aanwezig is in de bib. Wanneer je vanuit de resultatenpagina doorklikt naar de detailpagina van een werk, zie je bovenaan rechts wat er wel en niet beschikbaar is.                                                                                        

 

Slim Netwerk

Het Slim Netwerk is een samenwerkingsverband tussen verschillende bibliotheken. Met een geldig abonnement in een van de deelnemende bibliotheken kan je gratis en voor niks lid worden van andere bibs binnen het Slim Netwerk.                          

 

Speurneuzen als een pro

Zoeken gaat nu nog sneller via de zoekbalk op de startpagina van de website. Typ je zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst. Zelfs als je maar een deel van de titel of auteursnaam weet, helpt de catalogus je verder met zoeken.

 

Up-to-date met de bib

De website van de bib is jouw nieuwe vertrekpunt voor al het bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, interessante activiteiten, leuke weetjes en nog véél meer! Vergeet ons zeker niet te volgen en liken op Instagram en Facebook. Hier delen we geregeld nieuwigheden.